ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ "ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ"

Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δεν είχαμε ξαναδεί το πως ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός μπρούτζινου αγάλματος. Ξέραμε πως προηγείται το πρόπλασμα. Από πηλό. Ακολουθεί το γύψινο καλούπι που φτιάχνετε με βάση το πρόπλασμα. Μετά έρχεται το χύσιμο του χαλκού σε υγρή μορφή μέσα στο καλούπι. Και στη συνέχεια ο καλλιτέχνης συνδέει τα μέρα, αν αποτελείται η σύνθεση από μέρη. Στη συνέχεια γυαλίζει και ολοκληρώνει το έργο και το μεταφέρει στο βάθρο που έχει στηθεί και αναμένει το άγαλμα. Κι εκεί ο καλλιτέχνης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το στήσιμό του.

Τις 7 φωτογραφίες από το τελευταίο μέρος της δουλειάς του καλλιτέχνη Βασίλη Παπασάϊκα, στο άγαλμα της γυναίκας του ναυτικού, τις έστειλε επιμελής φίλος του ιστότοπου ώστε να πάρουν μια ιδέα όλοι οι αναγνώστες μας από το βαρύ και δύσκολο έργο κατά το τελευταίο στάδιο του έργου, που όπως φαίνεται διήρκεσε 4 μέρες κι έγινε στο εργαστήρι του καλλιτέχνης. Οι φωτογραφίες είναι του ίδιου του καλλιτέχνη και δημοσιευτήκαν στο προφίλ του στο Facebbok.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΟΥΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κι εδώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης τοποθετεί το άγαλμα στο βάθρο του στην Πλακούρα της Χώρας στις 28 Ιουνίου, μια μέρα πριν τα εγκαίνια του. Η 8η και τελευταία φωτογραφία είναι πιστού αναγνώστη του σάιτ μας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet