ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ: Μια ανακύκλωση "φούρνος του Χότζα" και μια ανάπλαση χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα! Και συνεχίζουνε!...

(Διαμαρτυρίες για την ανακύκλωση, αλλά και για μια ανάπλαση χωρίς σχέδιο και μελέτη. Έτσι χωρίς πρόγραμμα. Ο δήμαρχος Σουσούδης, όπως ολοκλήρωσε την προηγούμενη θητεία του, με έργα στα λόγια, ξεκίνησε κι αυτήν με εξαγγελίες έτσι χωρίς σχέδιο. Η ανακύκλωση έγινε "φούρνος του Χότζα" και ψάχνει έδρα! Καλοκαιρινή! Και ακόμα πως η "πλατεία Νειμποριού" θα "αναπλαστεί"!!! Πότε μελετήθηκε για το που και γιατί θα πάει η ανακύκλωση; Άγνωστο! Πότε μελετήθηκε τι ανάπλαση και πως θα γίνει; Άγνωστό! Θα μείνει το πάρκινγκ στο Νειμποριό; Άγνωστό! Κανένα σχέδιο και μελέτη για τίποτα! Και από άγνωστο σε άγνωστο φτάσανε οι φίλοι του δημάρχου στο... χειροκρότημα!!! Επιτέλους η φαντασία στην εξουσία! Και συνεχίζουνε... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Γράφει ο Γιάννης Ξανθός

Τα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης δεν είναι ο "φούρνος του Χότζα" να γυρνάει ευκαιριακά όπου φυσάει ο άνεμος .Το μηχάνημα ανταποδοτικής και μόνης ουσιαστικής και αποτελεσματικής για το νησί ανακύκλωσης στη Χώρα, λειτουργεί ικανοποιητικά χειμώνα καλοκαίρι και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει με αριθμούς η εταιρεία ανακύκλωσης που το έχει αναλάβει, σε αντίθεση με το Μπατσί που θα λειτουργήσει εποχιακά αφού το χειμώνα μειώνεται ο πληθυσμός και ο όγκος των ανακυκλούμενων ειδών και απασχολεί μόνιμα δύο υπαλλήλους. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος η τυχόν μεταφορά των μηχανημάτων από τους επίδοξους αναμορφωτές της "πολύπαθης" -με τι σχέδιο, απόφαση και μελέτη;-δήθεν πλατείας του πρώην ελικοδρομίου Άνδρου και ας μην την πληρώσει χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο η όντως πολύπαθη και ασθμαίνουσα ανακύκλωση στην Άνδρο. Η λύση , η τοποθέτησή όμοιων μηχανημάτων σε Μπατσί, Γαύριο και Κόρθι

.ΥΓ. Ένας "χρόνιος χρήστης " και γι' αυτό γνώστης της ανταποδοτικής και όχι μόνο ανακύκλωσης στην Άνδρο. Για την οποία ανακύκλωση θα επανέλθω με θέμα "τα πανηγύρια της μη ανακύκλωσης στην Άνδρο".

Γράφει η Μαργαρίτα Κασιδώνη 

Οι αυτοσχεδιασμοί του κ.Σουσούδη βλάπτουν σοβαρά την Άνδρο. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ.Σουσούδης αυτοσχεδιάζει, δεν έχει σχέδιο για τίποτα. Αποδείχθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο η δημοτική αρχή έφερε εισήγηση για έγκριση μεταφοράς και τοποθέτησης του υπάρχοντος μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης από τη Χώρα σε άλλο σημείο της Χώρας. Τελικά, η εισήγηση αυτή ανατράπηκε από τον ίδιο τον κ.Σουσούδη, ο οποίος ήρθε σε συνεννόηση με την αντιδήμαρχο Μπατσίου για τη μεταφορά του μηχανήματος της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Μπατσί.

Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ανακολουθίες του κ.Σουσούδη είναι το λιγότερο και δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Υπάρχουν άλλα, πιο σοβαρά ζητήματα:

1ον) Το μηχάνημα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης λειτουργούσε στη Χώρα, οι πολίτες που έκαναν χρήση του, ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ιδέα της ανακύκλωσης. Ο κ.Σουσούδης θα έπρεπε να επικεντρώσει τις προσπάθειες του στην εγκατάσταση άλλων τριών μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε Μπατσί, Γαύριο και Κόρθι.

2ον) Ο κ.Σουσούδης, επικαλέστηκε ως δικαιολογία για τη μεταφορά του μηχανήματος από τη Χώρα στο Μπατσί ότι είχε υποβαθμιστεί η συγκεκριμένη περιοχή στη Χώρα και είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Κατά πρώτο λόγο η καθαριότητα είναι ευθύνη του Δήμου και κατά δεύτερο λόγο με την ίδια λογική δεν θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και η συγκεκριμένη περιοχή στο Μπατσί;

3ον) Είναι δεδομένο ότι δεν ερωτήθηκε το τοπικό συμβούλιο στο Μπατσί ούτε ζητήθηκε η γνώμη του. Ο κ.Σουσούδης το έχει καταργήσει στην πράξη.

4ον) Το όλο ζήτημα φέρνει στο προσκήνιο ένα υπαρκτό πρόβλημα: στην Άνδρο έχει σταματήσει η ανακύκλωση. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιβαρύνεται το περιβάλλον, να αυξάνεται ο όγκος των απορριμμάτων. Ο Δήμος Άνδρου πρέπει να ενισχύσει τα 4 ρεύματα ανακύκλωσης που υπάρχουν και να δημιουργήσει 4 νέα ρεύματα. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να κινηθεί για να εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα την αγορά κομποστοποιητών για να τα διαθέσει δωρεάν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.΄΄

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet