ΑΝΔΡΟΣ, ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ: Άνοδος τον Ιούνιο, πτώση το 15θήμερο του Ιουλίου. Και συνεχίζουμε...

Κόρθι - Βράδυ, εστιατόριο Λιθοδομή 

Τελικά είμαστε νησί του Σαββατοκύριακου και των τριημέρων. Αυτό βγαίνει από την εξέταση των αφίξεων του Λιμεναρχείου Άνδρου για τον μήνα Ιούνιο και του πρώτου 15θημέρου του μηνός Ιουλίου. Ο Ιούνιος είχε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που κάναμε ρεκόρ. Είχε την πρόωρη ζέστη τα Σαββατοκύριακα. Και η Άνδρος ανέβηκε σε σχέση με πέρσι σε κίνηση. Αντιθέτως, τον Ιούλιο που ξεκινούν οι διακοπές στην πλειοψηφία των Ελλήνων η Άνδρος είχε πτώση! Είμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και κάνουμε την πρώτη ανασκόπηση για να έχουμε μια πρώτη εικόνα. 

Γυάλια - Μεσημέρι, εστιατόριο Γυάλια

Ιδού τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου για να καταλάβετε:

Ιούνιος 2023: Αποβιβασθέντες επιβάτες 36.758, αποβιβασθέντα ΙΧ 7.625

Ιούνιος 2024: Αποβιβασθέντες επιβάτες 39.000, αποβιβασθέντα ΙΧ 8.284

Ιούλιος 2023: Αποβιβασθέντες επιβάτες μέχρι 15/7 28.501, αποβιβασθέντα ΙΧ 6.372

Ιούλιος 2024: Αποβιβασθέντες επιβάτες μέχρι 15/7 25.881, αποβιβασθέντα ΙΧ 5.430

Γυάλια - Πρωινό, καφέ-μπαρ Βότσαλο

Ο Ιούνιος είχε και ξένους τουρίστες, που ακολούθησαν το ρεύμα των Ελλήνων προς Άνδρο τα Σαββατοκύριακα και το τριήμερο. Τον Ιούλιο μειώθηκαν οι Έλληνες και οι Ξένοι. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από τις απαντήσεις που λάβαμε από μια σειρά επιχειρήσεων τουρισμού. 

Σταυροπέδα - Απόβραδο, εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα

Όσον αφορά την κίνηση στο σύνολο της Άνδρου αυτή ήταν για μια ακόμα φορά άνιση. Στο τουριστικό μέτωπο Μπατσί-Γαύριο και μέχρι Απροβάτου η κίνηση ήταν πάνω τον Ιούνιο. Και είχε μείωση 20% τον Ιούλιο. Η Χώρα και το Κόρθι είχαν κι αυτά αυξομειώσεις. Όμως σε μεγαλύτερη κλίμακα τον Ιούλιο η πτώση. Όπως εξήγησε καταστηματάρχης της Χώρας: από τις Αγίας Μαρίνας και μετά ξεκινάμε εδώ και πάμε σερί μέχρι τέλος Αυγούστου. Μετά τέλος. Αυτή είναι η περίοδος των διακοπών για την Άνδρο ή μάλλον για την Χώρα και το Κόρθι. 

Μπατσί - Βράδυ, εστιατόριο Σταμάτης

Με αυτά τα δεδομένα ρωτήσαμε και για την κίνηση των ξενοδοχείων. Τα μικρά ξενοδοχεία πλήττονται από το airBNB. Ασφυκτιούν από την πίεση. Ξενοδόχος εξομολογήθηκε: "με παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε αν έχω 7κλινο!!! Τους εξηγώ πως δεν είμαστε airBΝb σπίτι. Είμαστε ξενοδοχείο κι έχουμε μέχρι τρίκλινο! Τι άλλο θα ακούσουμε;"

Αντιθέτως τα 2-3 μεγάλα ξενοδοχεία μετά τις 15 Ιουλίου άρχισαν να έχουν υψηλές πληρότητες. Την Άνδρο σύμφωνα με στέλεχος σημαντικού ξενοδοχείου με διεθνή απήχηση στα βόρειο-ανατολικά του νησιού προτιμούν οικογένειες. Ακόμα και οι ξένοι που καταφθάνουν σε αυτό είναι οικογένειες. Ο χώρος που προτιμούν κυρίως οι νεανικές παρέες αντιθέτως είναι η τουριστική ζώνη: Κάτω Άγιος Πέτρος, Κυπρί, Μπατσί... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλύτερα...! Φτιάξτε μαρίνες, φτιάξτε τους κατσικόδρομους...τα κατσίκια τα εξαφανίσατε, φτιάξτε κι άλλα τουριστικομάγαζα... βρείτε καί νερό να τους ποτίζετε καί γίνετε όλοι γκαρσόνια καί ταβερνιάρηδες... Όχι ότι δεν είστε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Να έρθουν οι τουρίστες που; Εκεί που δεν υπάρχουν μαρίνες και ευκολίες;
Να έρθουν και να μην έχουν νερό να πλυθούν;
Να μην έχουν να παρκάρουν;
Να βλέπουν τριτοκοσμικά θεάματα στο παλιό ελικοδρόμιο;
Να χρυσοπληρωνουν φαγητό και διαμονή;
Να χαλάσουν τα αυτοκίνητα στους κατσικοδρομους;
Ή να κολλήσουν ζαβαδριωτικη ζαβαδα;
Και η λίστα συνεχίζεται....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο με Έλληνες επισκέπτες ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! Ή θα προσελκυσουμε σημαντικό αριθμό ξένων επισκεπτών ή θα είμαστε το μίζερο τουριστικά νησί του Σαββατοκυριακου...