Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ: Ένα συγκινητικό γράμμα από την Αγγλία και η Άνδρος από την ανάποδη!...

 

 Η παραλία Λεύκα στην Άνδρο...

(Από τον κ. Daniel Ardley, από την Αγγλία λάβαμε ένα συγκινητικό αυτοβιογραφικό κείμενο για το πως η οικογένεια του ήρθαν τυχαία στη δεκαετία του 1950 και ερωτεύτηκε την Άνδρο. Οι γονείς του ήταν από τους πρώτους εποικιστές στην παραλία του Φελλού εκείνα τα μακρινά χρόνια που δεν υπήρχε στην καθημερινότητα η λέξη τουρισμός. Ο ίδιος γνώρισε την Άνδρο από τη δεκαετία του 1980 που γεννήθηκε και έρχεται μονίμως στην Άνδρο. Πριν ένα χρόνο αγόρασε, από αγάπη, ένα παλιό πέτρινο κτίσμα στην περιοχή της Λεύκας. Συμφώνησε με έναν επιβλέποντα να του ανακαινίσει το παλιό κτίσμα και να τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα. Όταν ήρθε μετά από μήνες στο νησί βρήκε την εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι εργάτες και ο επιβλέπων. Σήμερα απολογείται δημόσια και παρουσιάζει μια πολύ δυσάρεστη πλευρά της Άνδρου δηλώνοντας πως προτίθεται να αποκαταστήσει το περιβάλλον που κατέστρεψαν τα συνεργεία. Το Εν Άνδρω συμπαρίσταται στην Οδύσσεια του Daniel και δημοσιεύει την λίαν κατατοπιστική και συγκινητική προσωπική εξομολόγηση του για την περιπέτεια του στην Άνδρο… ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ DANIEL ARDLEY ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Γεια σας

Είμαι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στα Λεύκα που αφορά το άρθρο σας. Επιτρέψτε μου να σας πω εκ των προτέρων ότι είμαι εξίσου συγκλονισμένος και λυπημένος από αυτό που έκαναν οι άνθρωποι και οι οικοδόμοι του υποβιβασμού! Αγαπώ πολύ την Άνδρο και το έχω κάνει όλη μου τη ζωή, είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη στον κόσμο. 

Έτσι, επιτρέψτε μου να σας πω την πλήρη ιστορία για το πώς συνέβη αυτό. Θέλω να σας πω πρώτα το ιστορικό της σύνδεσής μου με την Άνδρο. Η γιαγιά μου, Βικτώρια, ήταν Ελληνίδα και παντρεύτηκε έναν Άγγλο ονόματι Τζον και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, εγώ και η οικογένειά μου γιορτάζαμε πάντα την ελληνικότητά μας, κρατάμε τη χώρα σας ΠΟΛΥ κοντά στις καρδιές μας. Ο παππούς μου, ο John και η σύζυγός του Βικτώρια ταξίδεψαν στην Αθήνα για να επισκεφθούν και πήραν ένα πλοίο για την Άνδρο στις αρχές της δεκαετίας του '50. Και ερωτεύτηκαν το ανεμοδαρμένο νησί της Άνδρου.

Αποφάσισαν με μερικούς φίλους να αγοράσουν ένα μικρό οικόπεδο στον Φελλό και να χτίσουν ένα μικρό σπίτι στην παραλία, πριν υπάρξει κάθε είδους δρόμος προς τον κόλπο. Το έχτισαν οι ίδιοι. Αυτό το σπίτι είναι αυτό το μικρό σπίτι στην παραλία στη μέση του κόλπου. Η μητέρα μου (κόρη της Βικτωρίας και του Ιωάννη) με τις αδελφές της περνούσε όλο το καλοκαίρι εκεί από τη δεκαετία του '50 έως τα μέσα της δεκαετίας του '70 κάθε χρόνο! Όταν γεννήθηκα στα τέλη της δεκαετίας του '80, η οικογένειά μας επισκεπτόταν το νησί κάθε χρόνο και το κάνω για περισσότερα από 35 χρόνια και συνεχίζω - η πρώτη μου ανάμνηση είναι στην Άνδρο. Λατρεύω την Άνδρο με όλη μου την καρδιά. 

Τώρα, επιτρέψτε σας να σας πω πώς ήρθα να αγοράσω αυτό το ακίνητο στη Λεύκα. Η Λεύκα ήταν πάντα το απόλυτο αγαπημένο μου σημείο στην Άνδρο, η απομακρυσμένη και εκπληκτική παραλία με λευκά βότσαλα κάνει την καρδιά μου να λιώνει με την ομορφιά της. Η μητέρα μου αγαπούσε επίσης αυτό το σημείο, περνούσαμε μέρες και μέρες εδώ κάθε χρόνο. Πριν από 2 χρόνια η μητέρα μου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο των οστών και ήθελε τα παιδιά της να κάνουν ό,τι έκαναν η μητέρα και ο πατέρας της και μας έδωσε ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσουμε κάτι στην Άνδρο. Φυσικά, χωρίς ίχνος αμφιβολίας έπρεπε να είναι η Λεύκα.

 

Περάσαμε περισσότερο από ένα χρόνο ψάχνοντας κάπου, ρωτώντας κάθε ψυχή που ήξερε κάτι για την Άνδρο που μπορεί να γνωρίζει κάποιον που ήθελε να πουλήσουμε το παλιό πέτρινο κτίσμα τους για να το αποκαταστήσουμε και λίγη γη. Καταφέραμε να βρούμε κάποιον που ήθελε να μας μεταβιβάσει τη γη του και άρπαξα την ευκαιρία! Καθώς η Λεύκα είναι ένα τόσο όμορφο παρθένο σημείο, όλοι θέλαμε να το κρατήσουμε έτσι. Μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι ντόπιοι γαιοκτήμονες ήθελαν κάποιον να φτιάξει έναν δρόμο προς την παραλία, στον οποίο λέγανε όχι συνεχώς σε κάθε στροφή! Μια άλλη οικογένεια Αυστριακών που ζουν λίγο πιο εσωτερικά είχε επίσης αυτό το ζήτημα. Το σχέδιό μας ήταν πάντα να αποκαταστήσουμε το πέτρινο κτίριο στο προηγούμενο ύψος του - ένα απλό μέρος με στέγη, τοίχους, παράθυρα και πόρτες. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ούτε καν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό. Και ΟΛΑ αυτά να αποκατασταθούν με αγάπη σύμφωνα με το ιστορικό του περιβάλλον. Και πάλι, το κατέστησα σαφές σε κάθε σημείο. Γνωρίζω τα πάντα για το Natura 2000 και τους άλλους κανόνες που περιβάλλουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, και συμφωνώ ολόψυχα με κάθε μέρος αυτών των νόμων και κανόνων, αν μη τι άλλο νομίζω ότι δεν είναι αρκετά αυστηροί. Προσλάβαμε έναν υπεύθυνο έργου για να ασχοληθεί με το έργο για να μην υπάρξει κακή επικοινωνία μεταξύ εμού και των Αλβανών κατασκευαστών που μας συνέστησε να χρησιμοποιήσουμε.

Πίσω στο σπίτι, η μητέρα μου αρρώστησε βαριά τον Ιανουάριο και η υγεία της επιδεινώθηκε και πέθανε την 1η Απριλίου με την οικογένειά της στο πλευρό της. Το νόημα αυτού του ιδιαίτερου τόπου στη Λεύκα έγινε κάτι πολύ περισσότερο από ένα μέρος για να το επισκεφτούμε, είναι μια βαθιά και διαρκής σύνδεση που έχω εγώ, η μητέρα μου και η οικογένειά μου με την Άνδρο και ειδικά τη Λεύκα, είναι ένας τόπος που θα παραδοθεί μέσω της οικογένειας όπως ήταν για γενιές πριν. Παρακαλώ καταλάβετε πόσα σημαίνει η Άνδρος για την οικογένειά μου καθώς κλαίω πληκτρολογώντας αυτό.

Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο/Ιούλιο, ενώ εργαζόμουν στην Αγγλία. Είχαμε επικοινωνία από τον διαχειριστή του έργου μας ότι ο τοπικός γαιοκτήμονας μας είχε επιτρέψει να περάσουμε μέσα από τη γη του για να επιτρέψουμε σε μικρά οχήματα να εναποθέσουν υλικά για την αποκατάσταση του κτιρίου. Στη συνέχεια λάβαμε επικοινωνία ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν διαφορετική διαδρομή, καθώς το έδαφος δεν ήταν αρκετά σταθερό. 

Αυτός από Αγγλία τους έκανε απολύτως σαφές να ακολουθηθούν οι άδειες και να μην χαλάσει το περιβάλλον! Κι αυτοί στην Άνδρο έκαναν ότι έκαναν!!!

Τους έκανα απολύτως σαφές ότι όλοι οι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται και όλες οι άδειες πρέπει να χορηγούνται πριν συμβεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πορεία ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ και ΠΡΕΠΕΙ να αφαιρεθεί μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών. Το κατέστησα απολύτως σαφές πολλές φορές.  Όταν επισκεφθήκαμε τον Αύγουστο, είδαμε ότι ένα τεράστιο μονοπάτι είχε κοπεί μέσα από την κοιλάδα, μέσα από το ποτάμι και μέσα από τη φρύγανα που οδηγούσε στην ιδιοκτησία μας. ΔΕΝ ήμουν ευχαριστημένος, παρόλο που είχα την εντύπωση ότι το μονοπάτι ήταν νόμιμο και οι άδειες είχαν χορηγηθεί σύμφωνα με το νόμο - ΔΕΝ ήθελα καθόλου μεγάλο δρόμο! Δεν θέλω ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διαδρομή προς την ιδιοκτησία, η Λεύκα ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται παρθένα. 

Στη συνέχεια, ο αγρότης που ζει στο μικρό κτίριο στην κοιλάδα ήρθε σε μας πολύ θυμωμένος, και έκανα ό,τι μπορούσα για να του μιλήσω ελληνικά και διαπίστωσα ότι οι οικοδόμοι/κατεδαφιστές είχαν κόψει το χωράφι του και είχαν κόψει τις όχθες του ποταμού, γεμίζοντας μέρος του ποταμού προκαλώντας τρομακτικές ζημιές! 

Άλλες οι εντολές του κυρίου και άλλες οι βουλές των ανθρώπων!...

Σαφώς οι οικοδόμοι, ο διαχειριστής του έργου και οι άνθρωποι κατεδάφισης ΔΕΝ είχαν τηρήσει τους κανόνες και έκαναν αυτή τη ζημιά στη Λεύκα ΧΩΡΙΣ καμία άδεια - έδωσα ρητές εντολές να μην κατασκευαστεί δρόμος, έδωσα ρητές εντολές να ζητήσω άδεια από όλους τους ιδιοκτήτες γης, έδωσα ρητές εντολές για να λάβω όλες τις άδειες από την κυβέρνηση. ΔΕΝ ΤΟ ΈΚΑΝΑΝ!! Μόλις το έμαθα αυτό από τον τοπικό αγρότη, τρομοκρατήθηκα, θύμωσα και αναστατώθηκα απίστευτα. Υποσχέθηκα να διορθώσω τα πάντα στη γη του σύμφωνα με τις οδηγίες του, παρόλο που δεν ήταν δικό μου λάθος, ένιωσα ένα ηθικό καθήκον προς αυτόν και τα Λεύκα. 

Λίγες μέρες αργότερα, οι άλλοι γαιοκτήμονες από τους οποίους είχε περάσει η πίστα ήρθαν σε μένα, δικαίως θυμωμένοι με αυτό που είχε συμβεί. Τους εξήγησα τι είχε συμβεί και πρέπει να πω ότι ήταν τόσο υπέροχοι ευγενικοί άνθρωποι. Τους έδωσα την ίδια υπόσχεση που είχα δώσει στον αγρότη. Ήρθα σε επαφή μαζί τους μέχρι να είναι ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. 

Αυτό που βρήκα πιο αποκαλυπτικό είναι ότι ο διαχειριστής του έργου ξαφνικά έγινε απόμακρος και δεν ήθελε πλέον να με υποστηρίξει όταν οι γαιοκτήμονες έμαθαν για την καταστροφή της γης τους. Οι οικοδόμοι δεν ολοκλήρωσαν σωστά τη δουλειά για την οποία είχαν πληρωθεί και δεν απάντησαν στα μηνύματα ή τις κλήσεις μου. 

Ωστόσο, ο ντόπιος αγρότης γνώριζε τον άνθρωπο κατεδάφισης που έφτιαξε την πίστα και συνεργάστηκε μαζί του για να διορθώσει τη γη σύμφωνα με τις προδιαγραφές του. Και πάλι, αυτό που έλεγε είναι ότι κανένας από αυτούς δεν ήθελε καν πληρωμή για τον καθορισμό των εδαφών, σαν να ήθελαν να κρυφτεί κάτω από το χαλί. Σε αυτό το σημείο ήταν σαφές ότι είχαν κάνει παράνομα αυτό το κομμάτι!! Μέχρι σήμερα με κάνει να ανάβω από θυμό που το έκαναν αυτό, όχι μόνο με το όνομά μου, αλλά σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κόσμου. 

Όταν επισκεφθώ την άνοιξη, θα δουλέψω τον εαυτό μου για να ξαναχτίσω ΟΛΕΣ τις ζημιές που έγιναν από αυτούς τους τσαρλατάνους, με το χέρι μέχρι να είναι τόσο καλό, αν όχι καλύτερο από πριν, καθαρά για την αγάπη της Ελλάδας, της Άνδρου και της Λεύκας. Σε οποιαδήποτε στιγμή βρίσκομαι στην Άνδρο, είμαι περισσότερο από ευτυχής, αν όχι, θέλω να συναντηθώ μαζί σας και με οποιονδήποτε άλλο έχει ενδιαφέρον για τη Λεύκα και θέλω να διαβεβαιώσω όποιον ενδιαφέρεται ότι έχω μόνο καλές προθέσεις στην καρδιά μου.

Εύχομαι πέρα από όλα αυτά να μην είχε συμβεί ποτέ! Εύχομαι οι άνθρωποι που διέπραξαν αυτές τις καταστροφικές πράξεις εναντίον της Λεύκας να μην είχαν έρθει ποτέ στη ζωή μου. Προσπάθησα με κάθε ίχνος της ειλικρίνειάς μου, να διασφαλίσω ότι η Λεύκα δεν θα καταστραφεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη εκτός από τον εαυτό τους. Αν πρόκειται να συμβεί κάτι νομικά ή φυσικά, θα σταθώ στο πλευρό ΣΑΣ για να διασφαλίσω ότι η Λεύκα θα διατηρηθεί σε όλη της την ομορφιά.

Θα δεχτώ ευχαρίστως οποιεσδήποτε ερωτήσεις και σκέψεις σας επί του θέματος.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Daniel.

                            

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Hello Fin,I contacted Mr basadis as after I read the message I initially thought that the message to his article was coming from Daniel McKenna,he provided me the contact of Daniel and he politely clarified that he isn't related to the McKenna family.from the description of his reply towards Mr basadis article I assumed that he referred to the lovely house in felos beach with the roof tiles,my father Alekos katsikidis was friend with the owners and I remember we were visiting there very often during the summers,my father as a carpenter did some works there,I talked with my mother and she told me about a lady called Miranda that she was living there.anyhow as I talked with Daniel via email he gave me the feeling that is a very nice person and there is not a chance that he tries to deceive anyone,I know also personally Mr Basadis and he is a very well known journalist that was even teaching in university in Athens

Have a good night!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή κι εγώ επισκέπτομαι αραιά και που την συγκεκριμένη παραλία μέσω του μονοπατιού 13 έτυχε να βρεθώ εκεί το καλοκαίρι και να δω με τα ίδια μου τα μάτια την διάνοιξη δρόμου μέσα από το ρέμα, μέσα από ξένες ιδιοκτησίες, την καταστροφή των παλιών πέτρινων περιφράξεων, τις στήμες διαλυμένες και σκορπισμένες από τον εκσκαφέα διάνοιξης δρόμου, πραγματικά απόρησα με την έλλειψη σεβασμού τόσο προς το φυσικό τοπίο, όσο και προς τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων και όλα αυτά για την "αρπαχτή". Πραγματικά ήταν θλιβερό και ειδικά για όσους έχουν ζήσει τον συγκεκριμένο υδροβιότοπο πριν τις καταστροφές, τις φωτιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, τις αποψιλώσεις και τις άλλες παρεμβάσεις. Έκανα μια αναζήτηση λοιπόν και ανακάλυψα ότι μεσιτικό γραφείο, το οποίο εδρεύει στη χώρα, το οποίο δεν ανήκει σε ντόπιους αλλά ήρθε από την Πάρο, αποφάσισε να βγάλει στο "κλαρί" τα Λεύκα, διαφημίζοντας ακόμα και κτήματα αξίας 200.000 ευρώ, μέσα στον υδροβιότοπο. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο γραφείο που συνεργάστηκε με τον κύριο Ντάνιελ. Τέλος πάντων, ελπίζω να λειτουργήσει ο μηχανισμός και να προστατέψει έναν από τους τελευταίους αγνούς υγροβιότοπους η ότι έχει μείνει από αυτόν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Hello Fintan,

This is Daniel here, It was my grandfather (John Dawson) and grandmother (Victoria Sklavounou) who were very good friends with the Villers who's family now own the property on Felos and have done since the early days (I am only relaying what I have been told as I am the younger generation, so I don't know exact details). Our family had good contact with their family until recently when my grandfather passed away 7 years ago at the age of 96. We spent many summer holidays on Felos nearly every year from the 1990s to the early 2010s. Please understand that the context of my message to En Andro was not about my family history, but more to do with the damage done to Lefka and the desire to repair damage for the good and respect of Andros.

On a side note, I would love to hear about your connection to Felos as it still holds a special place in my heart. I have broken out the old old old family photo albums with pictures of my grand parents and their daughters (my mother being Anna) in Felos in the 60s.

Kind Regards,

Daniel.

Greek version:

Γειά σου Φίνταν,

Είμαι ο Ντάνιελ. Ο παππούς μου (Τζον Ντόσον) και η γιαγιά μου (Βικτώρια Σκλαβούνα) ήταν πολύ καλοί φίλοι με την οικογένεια Βιγιέρ, η οποία τώρα κατέχει το ακίνητο στο Φελό και το έχει από τα πρώτα χρόνια (μεταφέρω απλά ό,τι μου έχουν πει, καθώς ανήκω στη νεότερη γενιά και δεν γνωρίζω ακριβείς λεπτομέρειες). Η οικογένειά μας είχε καλή επαφή με τη δική τους μέχρι πρόσφατα, όταν ο παππούς μου απεβίωσε πριν από 7 χρόνια σε ηλικία 96 ετών. Περνούσαμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι διακοπές στο Φελό από τη δεκαετία του '90 έως τις αρχές του 2010. Παρακαλώ καταλαβαίνετε ότι το μήνυμά μου στην Εν Άνδρο δεν αφορούσε την οικογενειακή μου ιστορία, αλλά περισσότερο τη ζημιά που έχει γίνει στη Λεύκα και την επιθυμία μου να αποκατασταθούν οι ζημιές για το καλό και σεβασμό της Άνδρου.

Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα πολύ να ακούσω για τη δική σας σύνδεση με το Φελό, καθώς εξακολουθεί να έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ξαναβρήκα τα πολύ παλιά οικογενειακά άλμπουμ με φωτογραφίες των παππούδων μου και των κόρων τους (με τη μητέρα μου, την Άννα) στο Φελό τη δεκαετία του '60.

This comment was minimized by the moderator on the site

dear enandro. i note you have not posted my reply.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αναρτήσαμε το σχόλιο σας όταν μπορέσαμε. Όλα όσα στη συνέχεια γράφετε για μεθοδεύσεις εκ μέρους μας για το περιβάλλον και άλλες εμπαθείς και προσβλητικές ιστορίες δεν μάς αφορούν. Το υπόλοιπο σχόλιο σας κόβεται ως συκοφαντικό.
ΥΓ Μην γράφετε αθλιότητες πως τον "κατασκευάσαμε" εμείς τον Daniel. Mόνο ηλίθιοι ή εμπαθείς θα μπορούσαν να το γράψουν αυτό. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον ανύπαρκτο κατά εσάς Daniel Adley που εστειλε το mail γράψτε του. Ιδού τα στοιχεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για να δείτε πόσο ανόητος και εμπαθής είστε:

από: Daniel Ardley
προς: εν Άνδρω Andros
ημερομηνία: 23 Οκτ 2024, 5:21 μ.μ.
θέμα: Re: Lefka
εστάλη από: hotmail.co.uk
υπεγράφη από: HOTMAIL.CO.UK

Το σχόλιο επεξεργάστηκε 7 ώρες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

dear enandro
your are confused. please get your facts right. there is a daniel whose parents have a house on fellos beach but not daniel ardley. i will acceot your apology when it is due.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν σας κατανοώ. Να απολογηθώ γιατί τηλεφώνησαν πως ξέρουν τον Daniel; 'Ενας επώνυμος αναγνώστης μας, ο Σπύρος Κατσικίδης από τις Βρυξέλες, τηλεφώνησε πως ο πατέρας του δούλεψε στην κατασκευή του σπίτι των προγόνων του στον Φελλό; Λέτε να μην υπάρχει κι αυτός; Αδύνατον να σας καταλάβουμε. Απορώ τι σημασία έχει η διάψευση σας στο όλο θέμα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε 7 ώρες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Dear Daniel ,
We are sorry for your mom's loss.
We believe in your interest for Ateni and Andros.
We all waiting for you next year.
Wish you the best

This comment was minimized by the moderator on the site

daniel i don't believe we have met, but in the interests of clarity and probity i should point out that my irish family was the first to build a house on fellos beach and we have no knowledge of any 'john and victoria' ever building in the middle of the bay as you suggest. we have been in the bay since the early 1960's and to the best of my knowledge have never come across your grandparents or your parents for that matter. best regards fintan

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάς τηλεφώνησε ο κ. Σπύρος Κατσικίδης από τις Βρυξέλες και είπε πως ο πατέρας του ήταν ο ξυλουργός που εργάστηκε στο σπίτι των γονέων του Daniel όταν φτιάχτηκε στον Φελλό.
Άρα το ότι δεν ξέρετε εσείς το σπίτι ή τους ανθρώπους δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν. Αντιθέτως σημαίνει πως εσείς δεν γνωρίζετε.
ΥΓ Αυτά επειδή η δημοσίευση προκάλεσε προσοχή και οι διαψεύσεις που επιχειρείτε εσείς μάλλον δείχνουν μια ελαφρά εμπάθεια. Κάτι που δεν είναι σωστό...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε 12 ώρες πριν από το χρήστη enandro enandro