ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: σε αδιέξοδο η χωροθέτηση και σε καταστροφή της Άνδρου οδηγούν οι προτάσεις Καπετάνιου

Με μια πρωτοφανή παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Καπετάνιου, επιχειρείται να οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο η διαδικασία χωροθέτησης του ΧΥΤΥ στην Άνδρο,  η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη 3 1/2 χρόνια. Συγχρόνως το νησί οδηγείται, με μαθηματική ακρίβεια, στο να ξαναζήσει τις δραματικές στιγμές  της διετίας  2011-2012, όταν τα σκουπίδια παρέμεναν για πολλούς μήνες στους δρόμους.

Πρόκειται για μια πολιτική παρέμβαση, σε κάθε περίπτωση άκαιρη, που οδηγεί στις καλένδες το σοβαρότερο πρόβλημα της Άνδρου, το οποίο ταλαιπωρεί για περισσότερο από 20 χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.
Ο κ. Καπετάνιος επικαλείται σαν νέο στοιχείο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει δρόμος, οδική πρόσβαση, για τις περισσότερες θέσεις και θα χρειαστεί ένα ποσόν, όπως ισχυρίζεται, για έργα οδοποιίας. Η οδοποιία όμως, έχει ήδη προβλεφθεί από την μελέτη για όλες τις θέσεις που είναι απαραίτητη και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ!!! Πως είναι δυνατόν να επικαλούνται οικονομικούς λόγους για έργα οδοποιίας, τη στιγμή που για την κατασκευή δεκάδων ΧΥΤΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα κατασκευάστηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων.
Εμείς, ως Δημοτική αρχή,  θα ακολουθήσουμε την ήδη δρομολογημένη διαδικασία χωροθέτησης,  η οποία είναι θεσμική και οδηγεί στην λύση του προβλήματος εντός του πλαισίου των νόμων και των κανόνων που έχουν θεσπιστεί τόσο από την  Ελληνική Πολιτεία, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάθε άλλη διαδικασία είναι αυθαίρετη, καταχρηστική και οδηγεί με βεβαιότητα σε αδιέξοδο, διχάζοντας τους πολίτες και προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία του νησιού.

Παράλληλα, συστήνουμε στην αντιπολίτευση του Δήμου μας να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της, σε αυτό ειδικά το ζήτημα. Μάλλον ξεχνούν πως εκείνοι δημιούργησαν και γιγάντωσαν το πρόβλημα, σφυρίζοντας αδιάφορα κατά τα 12 χρόνια που είχαν την ευθύνη της Διοίκησης. 

Ας κάνουν όση στείρα αντιπολίτευση θέλουν, την αντέχουμε. Όμως στο θέμα των απορριμμάτων παιχνιδάκια και φανφάρες δεν χωράνε. Οι πολίτες της Άνδρου επιθυμούν να σταθούν όλοι δίπλα μας στο θέμα αυτό, αφού βλέπουν πως η σημερινή δημοτική αρχή δεν λογαριάζει κανένα πολιτικό κόστος, εργαζόμενη για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Κοιτώντας με υπευθυνότητα, όλες τις Ανδριώτισσες και όλους τους Ανδριώτες στα μάτια, δεσμευόμαστε ότι δεν θα "παίξουμε" τα παιχνίδια κάποιων, που κρύβονται πίσω από κυβερνητικές θέσεις και εμφανώς πλέον δεν τους νοιάζει η καταστροφή του Νησιού, προκειμένου να κερδίσουν λίγες ψήφους, για την διεκδίκηση της επόμενης δημοτικής θητείας. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την «αγάπη» τους για την Άνδρο, γι αυτό και επέλεξαν να πορεύονται έτσι.

Υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο το συμφέρον του τόπου μας,  που απαιτεί την άμεση λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, χωρίς  παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας.
Είναι θέμα δημόσιας υγείας, πολιτισμού, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας. Μα πάνω από όλα είναι θέμα επιβίωσης.


ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πρωτοσχολιασεις διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου ΑνδρουΞυλινος λόγος με ψέματα και ανακρίβειες Ψάχνει μάγισσε, πολιτικά παιχνίδια και μνηστήρες που επιβουλεύονται το θρόνο του δημάρχου.Λεει ότι η παρέμβαση του κυρίου Γενικού ειναι άκρως πολιτική και οδηγεί στις καλενδες το πρόβλημα του ΧΥΤΥ υπονοώντας ότι μόνο η Πλουσκα ειναι η λύση και αδιαφορώντας για την τεκμηριωμένη αποψη των δυο ειδικών καθηγητών πανεπιστημίου για το ακατάλληλο και επικίνδυνο αυτής της θέσης.Κατηγορει την αντιπολίτευση ξεχνώντας ότι δυόμιση χρόνια ειναι αυτοί στο τιμόνι του Δήμου.Και βέβαια το κορυφαίο το άφησε για το τέλος.Εναι λεει θεμα δημόσιας υγείας -μπλέκει και λίγο πολιτισμό και οικονομική ανάπτυξη - και ξεκάθαρα υπονοεί ότι δεν κόπτεται καθόλου για την υγεία των Υδρουσαιων παρά μόνο για τους Χωραιτες πετυχαίνοντας να διχάσει το νησί.Κυριε Μπασαντη θα ήθελα να δείτε προσεκτικά το κείμενο του Δήμου και να κάνετε ενα σχόλιο για αυτό.Ειμαι σιγουρος πως αν σχολιάσετε θα το κάνετε σαν Ανδριώτης και οχι σαν Χωραιτης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ευχαριστώ για την προτροπή πάντως εγώ μόνο ανδριώτης αισθάνομαι. Το Χωραϊτης δεν το καταλαβαίνω. Έχω το προνόμιο να μην έχω γεννηθεί στη Χωρα και δεν αντιλαμβανομαι τις αντιθέσεις που διατρέχουν το νησί. Προσπάθησα τα τελευταία χρόνια να τις καταλάβω. Αλλά ακόμα υστερώ σε αυτό... Όταν βλέπεις την Άνδρο των παιδικών αναφορών σου μέσα στα πράσινα λειβάδια, στις ρεματιές, στα νερά, στις ακροθαλασίες και στο μοναδικό Αιγαίο τότε δεν καταλαβαίνεις αυτές τις αντιθέσεις που όντως συντηρούν και οι Χωραϊτες, αλλά και πολλοί άλλοι προς αυτούς. Ένα τόσο μικρό νησί με τόσες μεγαλες και χωρίς νόημα αντιθέσεις....Αυτό είναι το μόνο σχόλιο μου ως Ανδριώτης που επέστρεψε σε ολοκληρη την Άνδρο όχι στη μισή... Καλήσπέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε Διαμαντή γράψε κάτι για το ΔΣ της Παρασκευής το φτύσιμο που έφαγε ο Δήμαρχος μην το αποκρύπτεις αλλιώς σε είχα Μπασαντή η αλήθεια να πηγαίνει μπροστά και άσε τον κόσμο να βγάλει τα συμπερασματά του αυτοί σε βρίζουνε χυδαία στην Χώρα εσύ τους στηρίζεις ή κάνω λάθος ????? έτσι 'οπως τα έκανε ΄Σουσούδης να τα φάει μην παλεύεις γιατί να ξευτυλίζεσε δεν σου αξίζει έσύ έχεις ένα ωραίο σάιτ κράτησέ το ψηλά δεν έχεις χάσει μέχρι τώρα αυτοί σε περιμένουν στην γωνία αφελείς δεν είσαι καταλαβαίνεις
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Μπ.
Αγαπητέ φίλε τι να περιγράψω; Προέβλεψα πως δεν θα γίνει και δεν πήγα. Έμαθα πως πήγαν 4-5 της συμπολίτευσης και 1 της αντιποίτευσης. Ήδη το έγραψα στο άρθρο περί του Υπερτάτου Όντος. Έγραψα:
"Ο δήμαρχςο τώρα ανίσχυρος και αδύναμος αγωνίζεται να μαζέψει τους σκόρπιους συμβούλους του και κατηγορεί τους πάντες για ότι αυτός δημιούργησε. Και τρέχει και δεν φτάνει"
Τι άλλο δηλαδή περισσότερο;.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τόσα χρόνια κύριε Σουσούδη τι καταφέρατε?
Προεκλογικά είσαστε ενάντια στη χωροθέτηση στην Πολούσκα (και γι’ αυτό βγήκατε και δήμαρχος - ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό).
Μετεκλογικά τι άλλαξε? Αρχίσατε να λέτε ότι πουν οι υπηρεσίες! Και τώρα που είπαν τι λέτε?
Σας τα χάλασε τα σχέδια! Ποια σχέδια? Που είναι αυτή η υδρογεωλογική μελέτη?

Πως λέτε:
«Κοιτώντας με υπευθυνότητα, όλες τις Ανδριώτισσες και όλους τους Ανδριώτες στα μάτια, δεσμευόμαστε ότι δεν θα "παίξουμε" τα παιχνίδια κάποιων»
??????
Τα παιχνίδια τα παίζετε εσείς και η παρέα σας κύριε δήμαρχε!

Έχετε εκλεγεί για δήμαρχος ολόκληρου του νησιού και όχι μόνο της χώρας! Η τόση επιμονή σας για την Πλούσκα χωρίς να μπορείτε να ολοκληρώσετε τη χωροθέτηση πολλά μας αφήνει να σκεφτούμε.
Με την τόση καθυστέρηση εσείς και μόνο εσείς φταίτε! Και με τόση σπατάλη χρήματος!
Προτείνω να μαζέψτε τα κομμάτια σας και να ανασυγκροτηθείτε και να ολοκληρώστε την διαχείριση σκουπιδιών ολόκληρου του νησιού μας.
Έχετε υποχρέωση για αυτό κι ας μην είναι Πλούσκα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν ήταν η εισήγηση διαφορετική θα είχαμε βιολιά και γλέντια
γιατί προχτές στο δημοτικό συμβούλιο από την θλίψη τους ξέχασαν να φέρουν το νκονιάκ και τα παξιμαδάκια

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλώ τον Δήμο Άνδρου να κάνει ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στην ανακοίνωσή του, γιατί Κε Σουσούδη 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 μας κάνουν 5 χρόνια.
Τα 5 χρόνια δείχνουν από μόνα τους ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μελέτη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή σας ημέρα,
Το άρθρο της 20ης Οκτωβρίου νομίζω ότι φέρει τη δική σας υπογραφή.
Προσπαθείτε να διαμορφώσετε την κοινή γνώμη με υποθέσεις και όχι με επιχειρήματα.
«Ε! και να ξεκινήσουμε από την αρχή κανένα πρόβλημα χρόνος... υπάρχει!!! Χώρος προσωρινής εναπόθεσης των σκουπιδιών... υπάρχει!!! Λεφτά θα... υπάρχουν!!! Η Άνδρος δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει με τόσα μπρος-πίσω. Αλλά αυτό δεν αφορά τον κ. Καπετάνιο που ήρθε την μια μέρα κι έφυγε την άλλη...
Το γράμμα του ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Καπετάνιου. Κι όποιος κατάλαβε - κατάλαβε... τι κατάλαβε ο ΓΓ του ΥΠΕΣ από το σύντομο πέρασμα του από την ζωή της Άνδρου... για μάμιση μέρα!!! Μάλλον καταλάβαμε πως δεν του άρεσαν οι δρόμοι!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενώ εσείς μας τρελάνατε όλους στο επιχείρημα κυρία μου.... Μπράβο σας. Τίποτα άλλο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να είσαι πειστικός πρέπει να είσαι πιστευτός. Για να είσαι πιστευτός πρέπει να είσαι αξιόπιστος. Για να είσαι αξιόπιστος πρέπει να είσαι αληθινός....
ΣΧΟΛΙΟ: συμφωνώ απολύτως μαζί σας κυρία μου. Και για τον λόγο αυτό διαγράφω το υπόλοιπο σχόλιο σας γιατί δεν παραθέτει αξιόπιστα, αληθινά και πειστικά στοιχεία. Παρα μια αστήρικτη γνώμη προπαγανδιστικού χαρακτήρα που δεν ειμαι σίγουρος αν την πιστευετε κι εσείς. Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ανυπαρξια τους σαν διοικηση του Δημου και στο θεμα του ΧΥΤΥ δεν δικαιολογειται με αναφορες σε κηνηγι μαγισων κυριε Σουσουδη.Εισαστε ανυπαρκτοι δυο χρονια τωρα δεν κανατε τιποτα,πλην της αυτοπροβολης σας στο facebook και τωρα που ακουστηκαν επιστημονικα τεκμηριωμενες θεσεις περι των υποψηφιων θεσεων,επειδη δεν ....λενε"" ντε και καλα "" Πλουσκα,προσπαθειτε να ριξετε ευθυνες, δεξια και αριστερα.Υπευθυνοι δεν ησασταν ποτε ,κυριε Σουσουδη,ουτε τοτε που προεκλογικα λεγατε ποτε στη Πλουσκα,ουτε τωρα που επιμενετε ,δηθεν οτι λειτουργειτε σαν διοικηση.
Ας αφησουν και οι συμβουλοι αυτοι υπο τον Θεολογου να λενε για δηθεν παρεμβαση του Γραμματεα,γιατι ξερουν απο τοτε επι Γληνου,οι ιδιοι αυτοι συμβουλοι σημερα,οτι η επιλογη Πλουσκας,ηταν απο τοτε καμμενη και σημερα κανοιυνυ τα ...κοκκορακια στη πολιτεια και μαλιστα σε μια γραμματεια υπουργειου,εντετελμενη γι αυτο περι ΧΥΤΥ, που μιλησε με τεκμηριωμενα στοιχεια για λυση μεσα απο μια ρεαλιστικη προσεγγιση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο καλός ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ στην φουρτούνα φαίνεται κύριε Σουσούδη γιαυτό προσέχτε.... μην είναι σημαδιακό το όνομα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενω εσυ δημαρχες δεν σφυριζες αδιαφορα οταν εκανες αντιπολιτευση.... Χειροτεροι απο τους προηγουμενους ειστε.

Περισσότερα