Μαγγιώρικη έξοδος του καπετάν-Ηλία Βερβενιώτη από το Γαύριο!

Σήμερα Παρασκευή 21/6 το μεσημέρι ταλαιπωρήθηκαν όλα τα καράβια στο Γαύριο, όπου οι ριπές του ανέμου μέσα στο λιμάνι έφταναν τα 10 με 11 μποφόρ. Την ίδια στιγμή στο πέλαγος είχε ανέμους 8 μποφόρ. Ο καπετάνιος όμως που για μια ακόμα φορά έδωσε τα ρέστα του με την μοναδική μανούβρα και κατάφερε να βγάλει το Fast Ferries Andros από το λιμάνι με τρόπο που εντυπωσίασε τους αναμένοντες επιβάτες των δύο επόμενων πλοίων ήταν ο γνωστός καπετάν Ηλίας Βερβενιώτης. Το Andros μπήκε και έδεσε γύρω στις 4 το μεσημέρι με σωστή μανούβρα στη νότια προβλήτα γιατί οι ριπές του βορειοανατολικού ανέμου που κατέβαιναν από το βουνό Σκούμπι έφταναν τα 10 με 11 μποφόρ. 

Την ώρα που ξεκίνησε για τον απόπλου και την έξοδο από το λιμάνι το Andros ο άνεμος φορτσάρισε και οι ριπές του έφτασαν τα 11 μποφόρ. Οι πλευρικές ριπές εμπόδισαν το πλοίο να κάνει περιστροφή 180 μοιρών και να βγει με την πλώρη και το παρέσυραν προς την έξοδο του λιμανιού με την μπάντα. Άριστος χειριστής ο καπετάν Ηλίας σταθεροποίησε το πλοίο στις 45 μοίρες και βγήκε με την βοήθεια του ανέμου από το Γαύριο με την μπάντα. Οι αναμένοντες τα δύο επόμενα πλοία θαύμασαν την μανούβρα του καπετάνιου, που για μια ακόμα φορά πιστοποίησε την ναυτοσύνη των Ελλήνων καπεταναίων, των καπεταναίων της γραμμής μας και βεβαίως του ιδίου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για την ναυτοσύνη του καπετάν Ηλία. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στα Τέμπη δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση όπως στην Άνδρο υπάρχει το άθλιο λιμάνι......Μακάρι να μην γίνει καμιά ''στραβή' και πάνε βαπόρι επιβάτες και πλήρωμα για καφέ σε κάποια καφετέρια. .Η τηλεδιοίκηση και το λιμάνι είναι δουλειά του Κράτους........'

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοι οι καπεταναιοι σε συνδυασμό με την αθλιοτητα που ευρισκονται τα λιμανια μας ειναι ηρωες. Μπραβο τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι όντως μαγγιωρικη έξοδος αλλά κάποια στιγμή η στάμνα θα σπάσει και τότε θα πρέπει να βρούμε τούς υπεύθυνους για τους Νεκρούς που θα υπάρχουν.

ΒΛΈΠΕ ΤΈΜΠΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Στα Τέμπη ως γνωστόν ο σταθμάρχης ήταν ηλίθιος. Και αυτός που τον άφησε μόνο πιο ηλίθιος. Ενώ αυτός που όριζε τις βάρδιες ότι χειρότερο. Τέλος οι δύο μηχανοδηγοί ήταν του "πάμε κι όπου βγει". Αυτή είναι η τεράστια διαφορά με τους καπετάνιους στο Γαύριο δεκαετίες τώρα. Καλή η θεωρία με την στάμνα. Αλλά εδώ έχουμε υπεύθυνους καπετάνιους.
Η άλλη λύση είναι όταν έχει ριπές 10-11 μποφόρ τα πλοια να μην πιάνουν Άνδρο. Με ότι αυτό σημαίνει για το νησί που δεν θα έχει καράβι 40-50 μέρες τον χρόνο.
Για να φτιάξουν το λιμάνι ή άλλο λιμάνι δεν το βλέπω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro