Ο Δ. Λοτσάρης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΕΔΕ. Προηγήθηκε o Θ. Σουσούδης στην Επιτροπή Υγείας.

 

Φωτογραφία αρχείου - Συνεδρίαση της ΚΑΔΕ

Με δελτίο τύπου που εστάλη χθες από την παράταξη του Δ. Λοτσάρη ανακοινώθηκε ο ορισμός του από το ΔΣ της ΚΕΔΕ ως μέλος στην Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι ο δεύτερος ορισμός ανδριώτη αυτοδιοικητικού στις Επιτροπές της ΚΕΔΕ. Πριν από ένα διάστημα είχε οριστεί και ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης στην Επιτροπή Υγείας. Όμως για τον ορισμό του δεν εστάλη κανένα δελτίο τύπου.

Κατά τον χθεσινό ορισμό του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δ. Λοτσάρης με δελτίο τύπου του δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η λειτουργία της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ενεργειακής κρίσης. Το πιο σημαντικό: το επόμενο διάστημα , όπως έχει προαναγγελθεί, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την διαχείριση των υδάτων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους Δήμους...

Θα πρέπει να διατηρηθούν οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης των Δήμων, αφού αποτελούν τοπική υπόθεση. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν (σε θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας), μπορούν να αντιμετωπιστούν με παρεμβάσεις, όπως:

- Μειωμένο τιμολόγιο στην κατανάλωση ενέργειας από τους Δήμους για την κάλυψη των αναγκών αντλιοστασίων, γεωτρήσεων.

- Ειδικό πρόγραμμα για την δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά.

- Μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.»

Κατά τον ορισμό του στην Επιτροπή Υγείας ο Θ. Σουσούδης είχε τότε δηλώσει σχετικά:

«...Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ & Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου όπως και το σύνολο του Δ.Σ., τους συναδέλφους δημάρχους αλλά και δημοτικούς συμβούλους απ’ όλη την Ελλάδα, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου... Υπόσχομαι ότι -και μέσω και αυτού του θεσμού- θα προσπαθήσω να προωθήσω τα ζητήματα υγείας που απασχολούν τους Δήμους μας και τα νησιά μας, αναζητώντας γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις, πάντα για το καλό του τόπου μας!».

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ δεν σηκώνει τα τηλέφωνα για επείγουσες περιπτώσεις ασθένειας δημοτών του και παίρνουμε την πεθερά για διαμεσολάβηση, θα ασχοληθεί με άλλους 20 Δήμους; Σοβαρά τώρα;;;