ΑΝΔΡΟΣ: Της ντουζιέρας το ανάγνωσμα!...

\

Αυτές τις μέρες με το νερό γίνεται μέγας θόρυβος. Τέλος Ιουλίου κι ήταν αναμενόμενο. Το Εν Άνδρω έχει ασχοληθεί πάνω από έναν χρόνο με το θέμα με πολλά γενικά και ειδικά άρθρα και ρεπορτάζ.

ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ

Ειδικά μετά την περσινή αποτυχία των εσπευσμένων γεωτρήσεων στην Μεσαριά και τα μεγάλα προβλήματα στο Συνετί. Όμως ο πρώην δήμαρχος θεώρησε παροδικό το πρόβλημα και πίστεψε πως οιι νέοι ηλεκτρονικοί υδρομετρητές θα έλεγχαν τις μεγάλες καταναλώσεις και τα νέα δίκτυα και οι ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στις γεωτρήσεις, που είχε ολοκληρώσει, θα έδιναν τη δυνατότητα να προχωρήσει. Η πρόβλεψη του απέτυχε, καθώς δεν ήθελε να δει πως το νερό στέρευε. Το "μότο" του ήταν "πως με σωστή διαχείριση θα υπάρξει επάρκεια"! Και κάπου εκεί ξέμεινε από ψήφους στη Μεσαριά, στις Μένητες, στο Συνετί κλπ. 

ΤΑ ΕΦΕΤΙΝΑ

Ο νέος δήμαρχος με την οριακή διαφορά των 19 ψήφων πήρε ψηλά τον αμανέ. Είχε και την στήριξη κάποιων οικονομικών παραγόντων και αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις. Θεώρησε πως πλέον θα μπορούσε να έχει "την 5ετία της χαράς" που έχασε το 2019. Μάταια τον προειδοποιήσαμε με πλήθος άρθρα ειδικών και αναλυτικά ρεπορτάζ με στοιχεία για την επερχόμενη λειψυδρία. Αυτός μοίραζε θέσεις, διορισμούς κι αναλογιζόταν πόσο νέος θα είναι ή δεν θα είναι το 2028!!! Έβλεπε μακριά! Κι έπεσε στη λακκούβα της λειψυδρίας!!!

Απλώς να θυμίσουμε στους αφελείς, στους δημοφιλείς, στους δικαιολογούντες, στους κρίνοντες, στους επικρίνοντες και στους συγκρίνοντες των κοινωνικών δικτύων, που αυτές τις μέρες έχουν πάθει σοκ, με τις συνεχείς διακοπές σε μια σειρά χωριά και στην διακοπή νερού στις ντουζιέρες των παραλιών της Χώρας, πως καλοί οι επικρίνοντες καλύτεροι οι προβλέποντες. Όλοι επιμηθείς. Σχεδόν κανείς εξ αυτών δεν ασχολήθηκε με πλήθος σοβαρά άρθρα ειδικών που δημοσιεύσαμε εδώ και κοντά δύο χρόνια. Ιδίως τον τελευταίο χρόνο. Σχεδόν κανείς εκ των αρμοδίων δεν έδειξε ενδιαφέρον. Σε αντίθεση με τους αναγνώστες που τα διάβασαν κατά χιλιάδες. Οι πρώτοι ήταν σίγουροι για τον εαυτό τους. Οι δεύτεροι ανησυχούσαν για το νερό τους. Αυτή ήταν η διαφορά τους.

ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ

Εμείς εδώ στο πληροφοριακό μετερίζι μας όμως κάνουμε το έργο μας, που είναι η αναλυτική παρουσίαση, η σοβαρή κριτική και προτάσεις. Δεν είμαστε οι "επιτήδειοι ουδέτεροι" του facebook που ανακαλύπτουν το πρόβλημα μόλις πέσει πάνω μας και κάνουμε και πλακίτσα: "οι διευθύνοντες πρέπει να προσέχουν...", "να διώξουμε τους τουρίστες", "να κάναμε φράγματα πριν χρόνια", "να, να, να....Όλοι αυτοί είναι οι "επιτήδειοι ουδέτεροι", που φυτρώνουν στο facebook την ώρα της κρίσης. Ή, είναι τα "φυντάνια", όπως αποκάλεσε τον ουρανοκατέβατο Κασσελάκη ο θυμόσοφος Κουτσούμπας!

ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΤΕΣ

Δίπλα στους "επιτήδειους ουδέτερους" και στα "φυντάνια" υπάρχουν και οι αμετανόητοι πρώην "οτιδήποτε" ή και νυν "παράγοντες" του "οτιδήποτε"! Αυτοί κάνουν φεϊσμπουκική καριέρα - σε μεγάλες ηλικίες - με το σλόγκαν "εσείς τι κάνατε;" Αυτοί βλέπουν το παρόν και το αύριο μέσα από τις αποτυχίες του παρελθόντος! Εκεί έχουν ξεμείνει εδώ και χρόνια. Και με το "εσείς τι κάνατε" ελπίζουν να φτάσουν στο 2028!  Τέτοια σχέδια έχουν οι άνθρωποι για το μέλλον των παιδιών τους!...

Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΟΧΙ Ο ΒΙΔΑΛΗΣ

Τα παραπάνω για το νερό τα γράφαμε εδώ και δύο χρόνια. Αλλά ποιος δήμαρχος Σουσούδης άκουγε; Αυτός προωθούσε φωτογραφικά άλμπουμ. Τώρα κρύβεται και βγάζει μπροστά τον έρμο το Ν. Βιδάλη να βγάλει το νερό από το πηγάδι που στέρεψε. Όμως την ψήφο για δήμαρχος "γιατί είχε σχέδιο" δεν την ζήτησε ο Ν. Βιδάλης, που υπογράφει την ανακοίνωση διακοπής του νερού στις παραλίες. Την ζήτησε ο Σουσούδης που "είχε σχέδιο", που "ήταν έμπειρος", που ήθελε "μια δεύτερη ευκαιρία". Και πριν γυρίσει ο πρώτος χρόνος ναυάγησε στα ρηχά λόγω της απρονοησίας του...

ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ... ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ

Αυτά για να ξέρουμε πως και γιατί εκεί που πέρσι απέτυχαν οι προηγούμενοι στη Μεσαριά και στο Συνετί, ο εφετινός ανέμελος δήμαρχος κατάφερε και διεύρυνε τον κύκλο της αποτυχίας!!! Συμπεριλαμβάνοντας στον κύκλο της αποτυχίας του και τα "δικά" του χωριά: τις Στενιές και τ' Αποίκια. Έχοντας φυσικά αποτύχει και στη Μεσαριά, στο Συνετί. Και έχει ο θεός και που αλλού. Και τώρα βάζει μπροστά τον έρμο τον Βιδάλη, που τρέχει και δεν φτάνει. Και κλείνει ντουζιέρες στις παραλίες. Και κλείνει τις δεξαμενές τις νυχτερινές ώρες στα χωριά. Αλλά όλα αυτά δεν δείχνουν σχέδιο. Δεν δείχνουν προβλεπτικότητα. Δείχνουν πανικό και απουσία. Τώρα το τι θα γίνει από εδώ και πέρα... ένας θεός το ξέρει! Και φυσικά καλύτερα από όλους το ξέρουν οι "ανειδίκευτοι" και "ειδικοί", καθώς οι "επιτήδειοι ουδέτεροι" και οι "εσείς τι κάνατε" του facebook!!! 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Άνδρος, εκτός από την λειψυδρία υπάρχει κι ένα κόκκινο-κόκκινο φεγγάρι: να σε ταξιδεύει στην βραδιά...  

Ακολουθούν σειρά δημοσιευμάτων του Εν Άνδρω τα οποία διάβασαν δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες αλλά όχι οι αρμόδιοι. Γι' αυτό και πιάστηκαν στον ύπνο παντού εφέτος. Και στο τέλος έκλεισαν τις οι ντουζιέρες!!! Θα παρακαλέσουμε τους αναγνώστες να σταθούν στα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί το 2023 και το 2024.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΚΑΤΟΙΚΟ ΧΩΡΑΣ.
Πέρασαν τέσσερις μέρες. Βρήκε τη λύση ο Θεοδόσης; Ή μήπως τη βρήκε ο Βιδάλης; μάλλον τη βρήκαν και την ξαναέχασαν.

This comment was minimized by the moderator on the site

H λύση βρέθηκε. Δεκαπενταύγουστο η διοίκηση θα οργανώσει το χορό της βροχής.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι όλη η κατανάλωση γίνεται στην ντουζιέρα. στην παραλία....Πόσα κυβικά χωράνε οι πισίνες;;;α αυτές δεν δημιουργούν πρόβλημα αλλά αυτές δεν είναι ΛΑΟΣ!!!!!!!!! μην πω ΠΟΣΟΙ ΚΗΠΟΙ ποτίζονται με νερό του Δήμου...Για ψάξτε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πρέπει να ανησυχούμε για την έλλειψη νερού. Θα μεριμνήσει ο Θεοδόσης και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Άλλωστε έχει παρελθόν με ιδιαίτερα επιτυχία ως Δήμαρχος. Μέσα σε δύο το πολύ τρεις ημέρες θα βρει τη λύση ο Σουσουδης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ προτείνω να φτιάξουμε πισίνες όλοι ώστε το νερό τα επόμενα δύο τρία χρόνια να τελειώσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προτείνω να κάνουμε ένα διαγωνισμό. Δώρο σε όποιον αναγνώστη βρει ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν φτιάξει πισίνα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την περιστολή των καταναλώσεων το πρόβλημα της λειψυδρίας δε λύνεται. Τι λύσεις έχει ο Βιδάλης; εκτός να σκοτώνει τον τουρισμό; είναι άξιος να κάνει άλλη πρόταση; χωρίς να του την ψιθυρίζουν πέντε έξι φορές στο αυτί; θα αρθρώσει ποτέ κουβέντα σε δημοτικό συμβούλιο; τέτοιους συμβούλους θέλει ο Σουσούδης; έρμαια; άντε παραιτήσου Βιδάλη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι και έρμαιο του Σουσούδη ο Βιδάλης. Δεν τον ξεχνάμε ΄όταν πριν χρόνια τις διαμαρτυρίες των Συνετιανών για το μη πόσιμο νερό, οπότε και ο συγκεκριμένος τότε δημοτικός σύμβουλος έκανε την πάπια, διέψευδε τους Συνετιανούς, διαστρεύλωνε την πραγματικότητα και έβριζε χυδαία. Έ, όχι και έρμαιο. Άλλους χαρακτηρισμούς πρέπει να κάνουμε σε αυτόν, σίγουρα όχι κόσμιους, αλλά τότε θα τους κόψει το ενάνδρο.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
"Έρμο τον γράψαμε. Όχι "έρμαιο". "Έρμος" εδώ έχει την σημασία του "άτυχος". Προσοχή λοιπόν στην διαφορά και στην λεπτομέρεια της λέξης. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το πρόβλημα έπρεπε να το είχαν λύσει 15 με 20 χρόνια νωρίτερα τώρα είναι αργά για κλάματα.