ΥΔΡΕΥΣΗ ΧΩΡΑΣ: Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο !...

 

Φωτογραφία αρχείου. Βυτιοφόρο μεταφέρει νερό στα χωριά.

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, που αναφέρεται στα παρατράγουδα της εφετινής ύδρευσης στην περιοχή της Χώρας, αλλά και στις περσινές αντιδράσεις που τα πράγματα ήταν καλύτερα. Τελικά - όπως καταλήγει ο αναγνώστης - οι μαγκιές έχουν πέραση στο νησί. Ακόμα κι όταν οι μάγκες εξαφανίζονται στην επόμενη στροφή - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Κύριε διαχειριστή,

Μετά από την λιτανεία της Κυριακής, πού έγινε σε όλες τίς Κυκλάδες, εύχομαι να ακουστούν οι προσευχές των πιστών και να βρέξει σύντομα. Αλλά, πέρα από την βροχή υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά. Τι κάνουμε εμείς για το νερό; Κάνουμε μαγκιές. Και μετά οι μάγκες κάνουν λιτανείες! 

Να εξηγήσω δραστηριοποιούμαι πολλά χρόνια επαγγελματικά στην Άνδρο. Έχω δει κι έχω ακούσει και έχω συζητήσει άπειρες φορές για το θέμα του νερού. Ιδίως για το νερό που κάποιοι νομίζουν ότι είναι ιδιοκτησία τούς. Λένε πως υπάρχουν νόμιμα συμβόλαια και είναι ιδιοκτησία τους μια πηγή ή το νερό του ποτίσματος. Υπάρχει όμως και ο νόμος που λέει ότι σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη νερού με τα υπάρχοντα νερά πρώτα εξυπηρετούνται οι άνθρωποι, μετά τα ζώα και έπειτα τα φυτά. 

Ακόμα υπάρχει και το θέμα της μεταφοράς νερού. Άκουσα μια συζήτηση όπου αναφέρθηκε ότι δίνεται νερό τώρα από την Μεσσαριά στην Χώρα και θα γίνουν προσπάθειες να φέρουν νερό στη Χώρα και από Στενιές. Καλά θα κάνουν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε τα δεκάδες βυτία πού κουβαλούσαν νερό τόσα χρόνια από Χώρα προς την Μεσσαριά και σε πολλές άλλες περιοχές της Άνδρου.

Που είναι σήμερα όλοι αυτοί που έλεγαν την προηγούμενη τετραετία μαγκιές  του τύπου των Λαζαροκαμηλοντογιάνιδων πού έλεγαν ότι δεν έχουν νερό να ποιούν και τούς φέρνουν μολυσμένο νερό με τα βυτία από ρυάκια; Ποιος έλεγξε όλο το εφετινό καλοκαίρι τα δεκάδες βυτία που φόρτωναν νερό από την Χώρα και το πήγαιναν στα χωριά (Συνετί κλπ); Πως έπαιρναν νερό από μία δεξαμενή που λογικά ούτε τότε θα είχε περισσευούμενο; Τι κουμάντα έκαναν και στο τέλος ξέμεινε και η Χώρα; Και τώρα κουβαλάνε νερό από τα χωριά στην Χώρα! 

Τελικά ποιος είναι πιο μάγκας αυτός που προσπάθησε φτιάχνοντας δεξαμενές και δίκτυα, αλλά ξέμεινε από νερό. Ή, αυτός που κραύγαζαν οι δικοί του πέρσι για όλα κι έλεγαν ότι θα τα κάνουν καλύτερα; Κι έκαναν τα ίδια και χειρότερα. Μέχρι που ξέμεινε και η Χώρα εδώ και ενάμιση μήνα. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο δήμαρχος για την αφαλάτωση; Που είναι οι δικοί του μάγκες να πουν κάτι; Γιατί σιωπούν σήμερα; Τους έφαγαν οι μαγκιές ή τους πάτησε το τρένο;

Ας διαλέξει λοιπόν ο κόσμος ποιους μάγκες θέλει. Ή, μάλλον ο κόσμος διάλεξε ποιους μάγκες ήθελε. Θεέ μου μεγαλοδύναμε! Καληνύχτα κόσμε...

Ένας έκπτωτος άγγελος  από την περιοχή της Χώρας

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet